fredag 29 november 2013

Lästips på hästböcker - hevosaiheisia kirjavinkkejä


Mårtenson, Jan: Oss håller inga bojor, oss binder inga band!

Ännu en bok som garanterat intresserar läsare med intresse för historia och hästar. Denna bok berättar om en ung adelsfröken som rider ensam genom Europa år 1926. Speciellt aktuell nu då det pratas om ridleder på Kimito, ger lite perspektiv på det hela ;)

 
Anhava, Katarina (toim.): Eläinlääkärin muistelmat. Bertil Henrikssonin elämä sodassa ja rauhassa. 
Ehdoton kirja jos on vähänkin kiinnostunut Suomen historiasta, ei välttämättä tarvitse olla kiinnostunut eläimistä, mutta kirja antaa toki silloin vielä enemmän lukijalle. Kirjan useat valokuvat antavat kirjalle vielä enemmän todellisuudentuntua.
LE / Kimito, Dalsbruk

onsdag 25 september 2013

Kirjavinkki: Luonnon laki






Kari Hotakainen: Luonnon laki
Hotakainen on onnistunut kirjoittamaan kirjan, joka on yhtä aikaa kevyt lukea ja käsittelee samalla laajalti elämää suomalaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa. Se on jo saavutus sinänsä, mutta inhimillisen arkisesti kuvaillut henkilöhahmot ja heidän keskinäiset kohtaamisensa tekevät kirjasta koskettavan lukukokemuksen. Minulle kirja olisi toiminut jo alkupuoliskon vähäeleisellä tyylillä ja loppuosan draamanpoikanen tuntui hieman ylimääräiseltä. LN / Kemiö

Tarkista kirjan saatavuus Blanka.fi-luettelosta

torsdag 29 augusti 2013

Kirjavinkki: 22.11.63

Stephen King: 22.11.63
Kingin uusimman kirjan aiheen kiinnostavuus ylitti Kingiä kohtaan tuntemani epäluulon, ja niinpä sukelsin pikaruokabaarin komeron kautta Jake Eppingin kanssa 50-luvulle. Kingin aikamatkakirja on mukaansatempaava heti alkusivuilta, ja King onnistuu käsittämättömän hyvin historian kuvailussaan.
Vaatteet, tuoksut, rakennukset, ihmiset, miljöö - sitä siirtyy ripirinnan Jaken kanssa historiaan. Jaken tehtävä ei ole enempää eikä vähempää kuin estää Kennedyn murha Dallasissa 22.11.1963 ja ehkä jopa Vietnamin sota - millä tavoin, se on hänen itsensä päätettävissään. Aluksi Jake harjoittelee historian muuttamista hiukan pienemmillä teoilla, noin yhteiskunnallisessa ja historiallisessa mielessä, yksilön kohdalla  muutokset ovat merkittäviä ja perustavanlaatuisia.
Jaken yritykset muuttaa historiankulkua saavat kuitenkin aikaan perhosefektin, ja nostavat esiin enemmän kysymyksiä kuin mihin Jakella on vastauksia. Historian muuttaminen suistaa muutosta seuraavia tapahtumia raiteiltaan (muuttaen sen historian jonka Jake tuntee) ja muuttuu arvaamattomaksi ja ennustamattomaksi. Jakella on vaikeita valintoja edessään.
Omasta mielestäni teos on Kingin parhaita, ja Kingin taitavuus tarinankuljettajana tulee erinomaisesti esiin tässä kirjassa.
VS / Kemiö

Tarkista kirjan saatavuus Blanka.fi-luettelosta


Boktips: "När börjar det riktiga livet"

"När börjar det riktiga livet" av Fredrik Lindström består av 14 korta noveller som på ett både humoristiskt och allvarligt sätt ger en bild av samtidsmänniskan. Varje novell handlar om en ny intressant personlighet med skrämmande hög igenkänningsfaktor. Lindström berättar träffsäkert om personer som väntar och förbereder sig inför det riktiga, fulländade livet som snart ska börja, för inte kan väl det här som händer nu vara livet med stort L? Boken passar perfekt som godnattsaga och högläsning för vuxna. Lindström har även gett ut bland annat novellsamlingen Vad gör alla superokända människor hela dagarna? VN / Kimito

Sök boken i Blanka.fi-katalogen

Kirjavinkki: Tatu ja Patu pihalla



Vielä on lämpimiä ulkokelejä jäljellä, ja uhkaavaa tekemisen puutetta vastaan kannattaa ehdottomasti lainata "Tatu ja Patu pihalla" (tekijöinä Aino Havukainen ja Sami Toivonen). Kirjasta voi tarkistaa mm. suositellut keinot hiekkakakkujen tuhoamiseen ja oppia 22 tapaa käyttää käpyjä. Tiesitkö jo, että kaadettuun puuhun ei kannata kiivetä? -LN / Kemiö

Tarkista kirjan saatavuus Blanka.fi-luettelosta