torsdag 27 februari 2014

Boktips: Trollen och vi


Blanka Henriksson: Trollen och vi. Folkliga föreställningar i Svenskfinland

En läsarvänlig och trevlig liten bok, som med fördel kan läsas i små snuttar. Innehåller bl.a. historier om de väl kända Bromarvtrollen Ville, Mille och Nille.
LE / Kimito, Västanfjärd

Sök boken i blanka.fi

Sagostunden - satutunti 26.2.

På föregående sagostunden lyssnade vi på sagor om prinsar och prinsessor! Viime satutunnilla kuuntelimme prinssi- ja prinsessasatuja!

Björk, Christina: Prinsessor och drakar
Gustavsson, Per: Så gör prinsessor, När prinsar fångar drakar
Ross, Tony: En tahdo nukkumaan, Tahdon pottani!, Hur säger man
Tapola, Katri: Pieni prinssisatu

LN / Kimito

onsdag 12 februari 2014

Kirjavinkki: Silmätyksin




Silmätyksin – Bjørn Sortland

Kirja on ehdoton luettava sellaisille, jotka pitävät vanhasta maalaustaiteesta, jota katsotaan nykynuoren tytön näkökulmasta. Kirja sisältää maalaustaidekylvyn, romantiikkaa, matkaamista ja pelkoa ja pakoa sairaudesta.

Juonta: Kirjassa matkataan 17-vuotiaan Frida-tytön mukana, kun tämä saa kotimaassaan Norjassa tietää, että hän on sairastunut vakavaan silmäsairauteen ja saattaa menettää näkönsä muutamassa kuukaudessa. Hän päättää paeta sairauttaan Interrailin avulla. Lopulta hän päätyy Italiaan, Firenzeen, jossa hän tapaa Jakobin, 19-vuotiaan Norjalaisen pojan, joka on myös lähtenyt matkalle Italiaan. Jakobin tavoitteena on kiertää ensin Italian museoissa katsomassa Kristuksesta maalattuja maalauksia ja siirtyä sitten Ranskaan. Frida lähtee Jakobin matkaan, ja huomaa alkavansa kiintyä poikaan.

-          Jenni Hiltunen, Tet-oppilas Kemiön kirjastossa

Tarkista kirjan saatavuus Blanka.fi-luettelosta