onsdag 26 mars 2014

Boktips: Vi är inte sådana som i slutet får varandra






Katarina Sandbergs debutroman "Vi är inte sådana som i slutet får varandra" (2013) är en ungdomsbok som handlar om Cassiopeja Svensson. "Kan man verkligen heta så" funderar hon själv, och konstaterar att "ja, det kan man tydligen." Cassiopeja är en lätt cynisk ung tjej som precis flyttat från hemstaden till Stockholm för att studera juridik. Hennes studiekompisar kommer från välbärgade familjer, pratar om förlovningar och dyra lägenheter och Cassiopeja har minst sagt svårt för deras romantiska världsbild. Ända tills hon själv blir handlöst förälskad och tvingas konfrontera sina fördomar.

Författarens språk är nog det bästa med boken, det är lättsamt och humoristiskt och flyter naturligt. Romanens karaktärer är så speciella och älskvärda att de fängslar läsaren ända till bokens sista blad. Detta är helt klart en av de bästa ungdomsböckerna på länge!
"Vi är inte sådana som i slutet får varandra" finns på Dalsbruks biblioteks ungdomsavdelning, men kan förstås beställas via blanka.fi till alla Blankabibliotek.
VH/Kimito

Hitta boken i blanka.fi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar